Door Mercedes heb je geen gehoorschade bij een ongeluk!

Als je in een Mercedes E-klasse een ongeluk krijgt geeft de auto een geluid af om gehoorschade te voorkomen. Klinkt gek toch?

Een ongeluk kan serieus harde knallen geven in gevoel en in geluid. Als een airbag ontploft om jou op te vangen kan dat al een geluid van 150 tot 170 decibel afgeven. Wat kan lijden tot gehoorbeschadiging.

Mercedes heeft daarom het ‘PRE-SAFE Sound’ bedacht. Als een ongeluk niet voorkomen kan worden zorgt de auto ervoor dat er een ruis van 85 decibel word afgespeeld op de speakers. Dat is een hard geluid maar hierdoor beschadigen je oren niet, omdat met dit geluid er een midden-oor spier word aangetrokken door je hersenen. Door deze spier aan te spannen kan je oor beter tegen de klap die komen gaat.

Je kunt dus wel spreken van een soort geluidsairbag. Wetenschappelijk is er verder nog weinig over bekend of dit echt gaat werken, maar de specialisten zeggen dat het wel degelijk helpt gehoorschade te beperken of te voorkomen. Voor degen die nu naar de dealer willen rennen: De onthulling van de nieuwe Mercedes E-klasse word in Januari 2016 verwacht op de North American International Auto Show, dus nog even geduld.

Meer weten over autogadgets en weetjes? Like onze Facebook of Twitter pagina, en blijf op te hoogte van onze blogs, met de nieuwste en handigste autogadgets van dit moment.

Thema’s: Veiligheid
zoekwoorden: Mercedes, autogadgets, auto, gadget, autosnufjes, autoblog, gadgetblog, E-Klasse, Pre-Safe, decibel, ongeluk, airbag, gehoor beschadiging, oren, knal, speakers

Plaats een reactie