Je auto weet wanneer jij koffie nodig hebt.

Vermoeidheid detectie. Je auto gaat jouw waarschuwen wanneer je moe word en adviseert je dan een pauze te nemen.

Als je wel eens met de auto op vakantie gaat dan ken je het vast wel. Naar een tijd rijden word het concentreren moeilijker en gaat je rijgedrag er op achteruit en word de kans op ongelukken groter. Om dit te voorkomen hebben de autofabrikanten vermoeidheid detectie bedacht.

Hoe weet de auto dan dat je moe word? Nou de auto houd vanaf het begin dat je gaat rijden jouw in de gaten. Hij kijkt welke bewegingen het stuur en de pedalen maken, ook houd hij met andere signalen die gemeten worden in het voertuig jou in de gaten. Elke beweging die na het vaststellen van jouw rijgewoontes word gedaan, word getoest aan de eerdere vast stelling. Als deze bewegingen te veel en te lang afwijken van het eerder vastgestelde gedrag, geeft de auto een waarschuwing, door een koffie symbool weer te geven in het dashboard  in combinatie met een geluidje. Indien je er geen gehoor aangeeft zal deze melding na 15 minuten opnieuw opkomen.

Bij een sportievere rijstijl die wij over het algemeen toepassen werkt het systeem gelukkig in beperkte maten. Ook op bochtige wegen is het systeem maar beperkt actief. Onze eigen ervaring is dat prettig werkt op lange vakantie ritten. Waar het systeem het altijd goed door heeft als je even een dipje hebt.

Als jullie vragen hebben of je eigen mening over dit systeem willen delen, zien wij dit graag in de reacties hieronder.

Meer weten over autogadgets en weetjes? Like onze Facebook of Twitter pagina, en blijf op te hoogte van onze blogs, met de nieuwste en handigste autogadgets van dit moment.

Thema’s: Veiligheid
zoekwoorden: Veiligheid, vermoeidheid, auto, gadgets, autosnufjes, autoblog, gadgetblog, reizen, vakantie, ongelukken, pauze, pauze advies

Plaats een reactie